Přechod dluhu na nového majitele na poplatcích

Vložil Jakub (bez ověření), 22. Březen 2016 - 10:50 ::

Dobrý den, koupil jsem byl v SVJ od majitele se kterým byly jenom problémy. Dozvěděl jsem se o dluhu na měsíčních poplatcích až od správce budovy, poté co jsem se nastěhoval. Bývalý majitel, mne ujištoval nekolikrát, že pohledávky zaplatí, nicméně nastalo to, že v listopadu vyhlásil insolvenci a dluh vůči SVJ zde nepřiznal ( nechápu proč se k němu nepřihlásili), každopádně nyní mi přišel dopis od advokáta SVJ, že vymáhají částku po mne na základě §1186 odst 1 zákona č. 89/2012 sb. OZ.

Např. zde http://www.portalsvj.cz/…oze-jsme-svj , jsem se dočetl, že by na to neměli mít právo, že se to na poplatky , který činí 72 tis.(teplo, voda… problematický fond oprav) nevztahuje.

Mohl by mi zde někdo napsat nějaké odborné vyjádření, proč na to nemají právo, abych já toto mohl předat, očividně velmi misinformovanému advokátovi, aby uznal, že soud, do kterého se mnou chtějí jít, je zbytečný? Uživatel Lake mi po přečtení zdejších příspěvku přišel velmi znalý, a jsem ochotný se Vám odměnit finančně.

Děkuji Jakub

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.