Po ustavení SVJ převzetí správy od Družstva

Vložil Werewolf, 9. Březen 2016 - 15:35 ::

SVJ (2000) jsme ustavili po 6ti letech existence svj bez zvoleného SO. Byl jsem zvolen předsedou (jednočlenný SO). Chceme převzít správu od Družstva do vlastních rukou. Na vedení účetnictví jsem si někoho zajistil. Ostatní povedu sám. Aktuální stav, 40% podíl družstva, zbytek ve vlastnictví jednotlivých osob.

K věci: Jistá paní z Družstva dala informaci, že pokud chceme správu převzít, musíme svolat schůzi, kde budou družstevní nájemníci, tato paní chce být na něm přítomna a musí toto nájemníci za družstvo schválit. Podle mě je paní úplně vedle.

  1. Mám za to, že vyšel judikat na to, že po ustavení se přesouvá správa automaticky z původního vlastníka (vznik podle §3) na společenství
  2. naopak, pokud bychom chtěli, aby družstvo vykonávalo správu dále (tedy bylo by společenstvím tímto pověřeno), právě o tomto by se muselo hlasovat.
  3. pokud je mi známo, schůze, o které paní mluví je nesmyslná. Družstevním nájemcům není nic do chodu společenstvím a zasedání shromáždění se týká pouze vlastníků.

Jestli mám pravdu, jaký judikat o tom mluví a jak mám správně konfrontovat onu paní? Cítím, že to bude boj…

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.