Problem vyssich kvor pri nizke ucasti vlastniku na shromazdeni

Vložil Arveno, 5. Únor 2016 - 4:14 ::

s nasledujicim obtiznym dosazenim usnasenischopnosi (minimum 51 % ) a prakticky nemoznym dosazenim vyssich kvor. V SVJ(2000) jsou pro radu pripadu udana vyssi kvora. Ku pr pro modernizaci , rekonstrukci ktere jsou rozsirenim pravomoci SVJ(2000) je treba 3/4% ci jeste vyssim kvorum pri zmenach prohlaseni vlastnika.

Tyto problemy jsou pravdepodobne pricinou proc NOZ § 1206 (2) uvadi: ”Shromáždění je způsobilé usnášet se za přítomnosti vlastníků jednotek, kteří mají většinu všech hlasů. K přijetí rozhodnutí se vyžaduje souhlas většiny hlasů přítomných vlastníků jednotek, ledaže stanovy nebo zákon vyžadují vyšší počet hlasů.” Ze zakona 1206 (2) tedy vyplyva, ze dle NOZ je mozno do stanov dodat jakekoliv vyssi kvorum nez vetsina pritomnych vlastniku.

Prvni otazka je zda muze SVJ(2000) pouzit nizsi kvora nez jsou udana v ZoVB?

Druha otazka je jaka nizsi kvora by byla prakticky pouzitelna dle mineni Vas vsech zkusenych?

Treti otazka je co si myslite o nasledujicim zpusobu vybrani kvor pro radu zalezitosti ( volba clenu vyboru, schvaleni uveru,atd). Pred urcenim kvor na stanovach nabidnout vsem vlastniku moznost zarkrtat na dotazniku nekterou ze tri moznosti kvor pro specifikovane zalezitost?

Uvitam pripominky, komentare i konstruktivni kritiku. Dekuji Arveno

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.