Vložil Pub (bez ověření), 13. Květen 2016 - 17:16

Je sice dobré vědět, že si myslíte že jde o „samotný zásah do vlastnictví“, ale lepší by bylo vědět, zda se tomu může nějak vlastník ubránit a jak konkrétně. Je mi jedno, že většina s rykem odhlasovala co odhlasovala, ale zajímalo by mne co má dělat jednotlivec v případě, že bylo odsouhlaseno, že

1. stanovy se zcela mění – prý aby byly v souladu dle NOZ (jenže se provedla úplná výměna, za stanovy předložené sluhou sluhy, kde jsou např. limit na volný nákup 100.000, kde je „vyloučeno“ získat účetní informace jakéhokoliv druhu) (odsouhlas.95%)

2. stanovy stanovují, že statutárním orgánem je pouze zvolený předseda, protože se nenašel nikdo zvolitelný (stávající předseda – po dovybavení některých jednotek (3-bývalí předsedové, 2–4 podpředsedové, a cca 3 osoby které mají se SVJ DPP (zdůrazňuji „mající uzavřenu DPP“ nikoli „dělají činnost dle DPP“ – někdy se to nazývá také „černé duše“)) – pouze odstoupil, protože problematika je „prý složitá“)

3. předsedou byl zvolen sluha sluhy – 95% → protože se nenašel nikdo, kdo by se chtěl bát otočit se ke komukoli zády případně aby mu od některých psychopatů přistál při průchodu pod okny na hlavě květináč, a ti kdo ochotni byli, nebyli díky „klice“ výše vyjmenované zvolitelní.

Tak a ted by bylo dobré poradit… (dalším bodem bylo, schválení nějaké nepodstatné investice cca za 200.000 na byt, přičemž jak se to zaplatí se neřešilo – předseda (jednatel, zajišťovatel a dodavatel v jedné osobě) dostal nezkontrolovatelné oprávnění věc realizovat.

Nezkontrolovatelné znamená, že stanovy umožňují „nahlížet“ ale pouze ve znění §1179 NOZ – a protože v § není uvedeno co to znamená přesně slovo od slova, nový „předseda“ prohlásil, že to bude „podrobný“ přehled cca 10 vybraných položek, za co SVJ peníze utratilo v předchozím roce). Plán finanční prý ON nepotřebuje, a plán dlouhodobých oprav jakbysmet. ON dostal oprávnění vládnout (stejně jako prý „jeho vzor“ – vládne spodním 10-milionům)

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.