Vložil Arveno, 4. Únor 2016 - 10:50

P. tristone chapu prakticnost a racionalitu pouziti pojmu (rekonstrukce, modernisace) ktera pravdepodobne umoznuje automaticke snizeni kvor ( jake?) pro hlasovani a rozhodnuti.

Moje prvni otazka je zda pouziti pojmu rekonstrukce, modernizace v novych stanovach, tedy zretelne rozsireni pravomoci SVJ(2000) meni ci nemeni zakladni status daneho SVJ? Vlastnicke vztahy timto nejsou ovlivneny a tedy se stale jedna o SVJ(2000). Avsak, rozsireni pusobnosti vsak muze byt prvnim krokem k nenapadne zmene SVJ(2000) na SVJ(2012).

Druha otazka je zda je mozno zakotvit do stanov SVJ(2000) pouziti primerene nizsich kvor pro hlasovani o ”technickem zhodnoceni” bez nutnosti rozsirovani pravomoci SVJ (2000)? Toto je snad legalni moznost jak zabranit ochromeni akceschopnosti vyboru(sVJ) zpusobenem neucasti vlastniku na shromazdeni SVJ.

Jak vidi p. Lake a experti tohoto Portalu vyznamnost/bez­vyznamnost pouziti pojmu rekonstrukce, modernisace v novych stanovach pro status SVJ(2000)? Jak vidi alternativu to jest misto rozsireni pravomoce dat do stanov pouziti primerene nizsich kvor pro hlasovani tykajiciho se technickem zhodnoceni ? Dekuji predem za vsechny komentare. Arveno

Rekonstrukce Rekonstrukcí se pro účely tohoto zákona rozumí zásahy do majetku, které mají za následek změnu jeho účelu nebo technických parametrů. pro účely zákona o dani z příjmů – 586/1992 Sb., § 33 (2) Pojmy

Modernizace Modernizací se pro účely tohoto zákona rozumí rozšíření vybavenosti nebo použitelnosti majetku. pro účely zákona o dani z příjmů – 586/1992 Sb., § 33 (3)

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.