přizpůsobení stanov NOZ a odeslání

Vložil Eva F. (bez ověření), 27. Leden 2016 - 9:33 ::

Prosím o radu (a taky o shovívavost, že už k tomuto bylo řečeno hodně…). V loňském roce jste mi zde hodně pomohli (hlavně Lake)se zápisem volby pověřeného vlastníka do rejstříku, tak snad mi bude jasněji i po tomto příspěvku.. Včera jsem zabředla do diskuzí na toto téma a chci si ujasnit:

naše SVJ vzniklo v roce 2004, první stanovy formou notář. zápisu, není v nich zmínka o nutné účasti notáře při změně

Takže

  1. předělám stávající stanovy, kde pozměním těch pár bodů, které teď nebudu rozebírat. Název máme v pořádku, takže nebude třeba žádného zápisu do rejstříku, pouze přiložení listin, tedy bez poplatku.
  2. někdy na konci roku na krátké schůzce (protože lidem dám znění stanov k dispozici daleko dřív, v tu dobu půjde už jen o stvrzení souhlasu) se vlastníci podepíší na prezenční listinu této schůze.
  3. stanovy dám asi do formátu pdf, oskenuji zápis ze schůze a prezenční listinu a odešlu k rej. soudu.

…jsou mé úvahy o budoucím postupu v pořádku? Jakým způsobem odešlu listiny? ( přes stránky justice?..tam je třeba nějaký ten elek. podpis tuším, mohu třeba poštou na CD-čku?

A nevyvstane problém, že po mně zase bude soud požadovat novou volbu orgánu, když máme zapsaného pověřeného vlastníka a v nových stanovách figuruje předseda? (já bych se po loňských zkušenostech ani nedivila).

Co se stane , když stanovy neodešlu, jak se požaduje, ale třeba až za 4 roky, až budeme volit nového vlastníka; tedy vlastně předsedu..

Budu vděčná za přínosné reakce, omlouvám se za případnou malou znalost problematiky, ale jsem jen obyčejný PV malého společenství, který nehodlá trávit hodiny čtením nějakých zákoníků atd…

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.