Vložil lake, 22. Leden 2016 - 23:20

Zase fantazírujete, Jelene. Netušíte vůbec o čem píšete.

Prohlášení samozřejmě není jednostranný právní úkon (raději budu používat pojem „právní jednání“; platí to už 3 roky). Původní prohlášení jistě bylo jednostranným právním jednáním; ovšem nabytím vlastnictví k jednotkám dalšími osobami se z prohlášení stane vícestranné právní jednání – smlouva, ke které nabyvatelé jednotek přistoupili konkludentně tím, že si pořídili jednotku v domě. Najdete to v § 20 odst. 1 ZoVB.

Komentujte raději něco, čemu alespoň trochu rozumíte, Jelene.

Kromě toho zjevně nevíte, že vlastníci jednotek mohou kdykoliv prohlášení změnit. Takže půjde opět o vícestranné právní jednání, které – po vložení do sbírky listin katastrálního úřadu – zavazuje všechny současné i budoucí spoluvlastníky budovy. Přečtěte si § 10 odst. 4 ZoVB. Přečtěte si podrobně formulovaný § 1169 NOZ, abyste věděl co je prohlášení a jak je možno je změnit.

Nemáte samozřejmě pravdu ani ohledně rozsahu povinností uvedených v prohlášení. ZoVB tyto povinnosti vyjmenovává a nelimituje je tak, jak to bezdůvodně tvrdíte Vy. Přečtěte si k tomu § 4 odst. 2 ZoVB. NOZ rovnou říká, že prohlášení obsahuje i náležitosti stanov. Takže nemáte pravdu.

V prohlášení vlastníka budovy mohou být upraveny i takové věci, jako je např. označení osoby pověřené správou domu, uložená povinnost podílet se na pojištění domu, případně povinnost vlastníka jednotky odebírat konkrétní služby a hradit za ně stanovené částky, případně povinnost strpět provoz kamerového systému a podílet se na nákladech tohoto provozu.

O právu toho mnoho nevíte, že.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.