Vložil Pub (bez ověření), 3. Leden 2016 - 4:31

Lake: „…SVJ samozřejmě může poskytovat individuálně různé služby jednotlivým vlastníkům jednotek, a to – jak už jsem napsal – na základě dvoustranných smluv s každým příjemcem služby. V tomto případě k žádnému „rozúčtování“ nedochází! Příjemce služby uhradí stanovenou částku podle ceníku…“

  1. jen blb co to pochopit neumí nebo troll co to pochopit nechce, si může myslet a dokonce tvrdit, že mezi ty „různé služby“ patří i „dodávka tepla“ – což jste Vy samozřejmě, jak tvrdíte, nenapsal. Když jste to nenapsal (protože „služba vytápění“ podle Vás samozřejmě není „dodávka tepla“), tak to je dobře. Já to taky nenapsal. Tak jen zopakuji co jsem napsal :) cit.
    jistě existují služby, které nejsou v §3/1 jmenovány a pak tyto v §3/1 nejmenované služby lze získat buď za účasti poskytovatele [pro Lake: na základě dvoustranných smluv s každým příjemcem služby] anebo bez účasti poskytovatele. Bohužel „dodávka tepla“ tepla není službou, kterou lze sjednávat dvoustrannými smlouvami [pro Lake: s každým příjemcem služby] (právě proto, že je uvedena v §3/1)
  2. debata se nevede o „různých službách“ ale o Lake-hoaxu „jak si zdůvodnit nenainstalování IRTN“. K úvaze: jak SVJ rozúčtuje centralizovanou dodávku tepla bez IRTN (i kdyby byla výstupem přístroje zvaného „IRTN“ jen hodnota „času do příletu Marťanů“)

Lake: „…Rozhodující je, že se žádné teplo nikomu neměří ani nedodává…“
Lake: „…protože nedochází k rozúčtování, nevzniká ani povinnost instalovat indikátory (IRTN)…“

Pokud nechceme v SVJ kanalizaci, pak bychom neměli vytvářet „biologický odpad“, který se běžně do kanalizace vsunuje a zalévá vodou (tzv. „.ovna“). V takovém případě je rozhodující, že nemůže li vzniknout žádné, komukoli změřitelné množství pak nikomu není důvodné odpad měřit ani odpad odvádět. Dá rozum (jen těm šťastným), že v takovém případě není třeba kanalizaci stavět ani udržovat ani určovat a hradit stočné. A protože není co k rozúčtování, nevzniká ani povinnost instalovat měřidla pro stanovení objemu stočného.


Lake: „…Další vaší chybou je že se snad domníváte, …“

Tvrdíte, že se „domnívám“ (to je pozitivní tvrzení), tak to dokažte !!

Lake: „…průvodčí nechal nastoupit všechny cestující …“

Opláchněte se ledovou vodou.
Přepravce není právnická osoba založená za účelem rozúčtování nákladu za „společné přemístění z místa A do místa B“ mezi náhodné Cestující, ale za účelem podnikání a zisku … tzn. prodeje „přepravní kapacity“ mezi individuální Cestující. SVJ-právnická osoba založená za účelem správy domu, která „svoje náklady, vždy rozúčtuje“. Vazba mezi Přepravcem a Cestujícím je dána individuální formou jejíž uzavření dokládá jízdenka a přítomnost ve vlaku. Vztah mezi Cestujícími je pouze takový, že všichni cestují jedním kovovým kolosem a doufají, že se živi dostanou z místa A do místa B a podle grafikonu. Nastoupit (s jízdenkou) do vlaku znamená stát se Cestujícím, ale nevyplývá z toho žádná kolektivní sounáležitost (jako je tomu když, nabyvatel jednotky nastoupí do „vlaku“ jménem SVJ).

Lake: „…Tak byla tato služba označována od roku 2001 …“

Tvrdíte? OK, tak citujte § a/nebo zvýraznětě nám tu, tu pasáž z vyhl.372/2001 kde tato vyhl. definuje „službu vytápění“ nebo „službu udržování teploty“ nebo kde se vůbec cokoli zmiňuje o Vámi zmíněných „službách“.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.