Vložil Vojtěch (bez ověření), 1. Leden 2016 - 20:27

Samozřejmě, že je montáž „měřidel“ (rozuměj stanovených měřidel podle zákona o metrologii nebo zařízení pro rozdělování nákladů na vytápění podle vhlášky č. 194/2007 Sb.- § 7a) povinná.

SVJ jako poskytovatel služby na vytápění je vždy povinno rozúčtovávat náklady na vytápění. Vyplývá to ze znění zákona o službách č. 67/2013 konktrétně z § 6 odst. 1 a odst. 2.

Odst. 1 upravuje rozúčtování nákladů na vytápění poskytovatelem služby – SVJ v případě, že není stanovena povinnost instalace stanovených „měřidel“ (dohodou lze rozúčtovat jinak než podle vyhlášky).

Odst. 2 upravuje rozúčtování nákladů na vytápění poskytovatelem služby – SVJ v případě povinnosti instalace stanovených „měřidel“ (rozúčtuje se podle výhlášky, rozúčtovat jinak není možné ani dohodou všech vlastníků).

Z uvedených odstavců je zřejmé, že poskytovatel služeb SVJ rozúčtovává službu vytápění ať je nebo není stanovena povinnost povinnost instalace stanovených „měřidel“, tzn. vždy.

Pan lake vymýšlí zase hlouposti o konečných úhradách paušální částkou na základě dvoustranných smluv. Na SVJ poskytovatele služby vytápění podle zákona o službách se lakem zmiňované ustanovení vyhlášky č. 194/2007 Sb.(§ 7a odst.4) nevztahuje. Toto ustanovení se vztahuje úplně na jiné případy než na SVJ. Jedná se např. o rodinné domy a stavby pro rodinnou rekreaci.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.