Vložil lake, 1. Leden 2016 - 19:37

Pane Pube, nežvaňte. Nezmínil jsem se ani slovem o žádné „dodávce tepla“. SVJ zpravidla nedodává nikomu žádné teplo. SVJ není teplárna!

Psal jsem výhradně o „službě vytápění“. Tak byla tato služba označována od roku 2001 ve (zrušené) vyhlášce č. 372/2001 Sb.. Nebo ji můžete nazvat jinak, např. „služba udržování teploty vnitřního prostředí v obálce budovy“. Rozhodující je, že se žádné teplo nikomu neměří ani nedodává.

Další vaší chybou je že se snad domníváte, že SVJ je povinno služby dodávat hromadně a náklad pak rozúčtovat. Není tomu tak. Pokud se domníváte opak, citujte zákon, který by SVJ něco takového ukládal.

Jel jste někdy vlakem, pane Pube? A stalo se Vám snad někdy, že by průvodčí nechal nastoupit všechny cestující a rozúčtoval by mezi ně náklad na přepravu? Nikdy se Vám to nestalo. Přepravce prostě stanovil cenu a Vy jste koupí jízdenky sjednal smlouvu o přepravě. Bez rozúčtování, pane Pube.

SVJ samozřejmě může poskytovat individuálně různé služby jednotlivým vlastníkům jednotek, a to – jak už jsem napsal – na základě dvoustranných smluv s každým příjemcem služby. V tomto případě k žádnému „rozúčtování“ nedochází! Příjemce služby uhradí stanovenou částku podle ceníku.

A protože nedochází k rozúčtování, nevzniká ani povinnost instalovat indikátory (IRTN). Viz § 7a odst. 4 vyhlášky č. 194/2007 Sb.. Píšu to zde už podruhé.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.