Pojmy v předpisu plateb vlastníka

Vložil ppoles (bez ověření), 19. Prosinec 2015 - 15:20 ::

SVJ od 1. ledna 2016 nevyužívá nasmlouvaného žádného externího správce, veškeré úkony správy bude vykonávat sám výbor. (Smlouva se spávcem byla ze strany SVJ vypovězena a ukončena k 31.12.2015.)

http://postimg.org/…e/i37usupih/

Zaujala mě položka v předpisu plateb nazvaná „příspěvek a správu“ ve výši 103 Kč. Název trochu klame, protože se nejedná o širší pojem ve smyslu §1180 NOZ, ale ve skutečnosti šlo o smluvní odměnu externí správcovské firmě, která se rozpočítávala na jednotku stejně. Externí správce jednou měsíčně SVJ vyfakturoval správu ve výši 12360 Kč a částka se rozpočítala dle počtu jednotek (120 jednotek) na každou jednotku stejně.

V předpisu plateb tato položka zůstává i nadále, výbor SVJ z ní bude hradit správní náklady správní činnosti SVJ.

Zajímalo by mě ale, zda ten název byl/je správný. Možná nyní správný je, protože se více blíží duchu §1180, než předtím. I předtím se tato položka nazývala „příspěvek na správu“, ačkoli příspěvkem na správu nebyla, protože se jednalo o smluvní odměnu externí správcovské firmě.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.