Vložil franos, 4. Listopad 2015 - 15:18

Dobrý den, předpokládám, že jednotlivá garážová stání nejsou samostatné jednotky, ale jednou nebytovou jednotkou je celá hromadná garáž. Např. dům, který má 10 bytů a 10 stání v garáži má 11 jednotek. Každá jednotka (lhostejno, zda bytová, či nebytová) má jeden hlas, jehož váha odpovídá jejímu podílu na součtu ploch všech jednotek. Spoluvlastníci garáže nehlasují každý zvlášť, ale zmocní svého zástupce. Pokud ne, je hlas přítomných „garážníků“ neplatný. Samozřejmě, že pokud má garáž větší podíl, než součet bytů, má při hlasování tento jeden vlastník většinu.

Doplním, že pravidla pro rozpočítání nákladů by měla být uvedena v prohlášení vlastníka. Může tam být např. že vlastník garáže nehradí provoz výtahu, úklid schodiště, odpad… Pokud ne, tak hradí vše (v poměru podílů).

Dokonce v prohlášení vlastníka může být definováno, že např. některé společné části domu jsou společné jen některým vlastníkům – např. schodiště a výtah jen vlastníkům bytů. Pak vlastník garáže nehradí ani jejich údržbu a opravy.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.