Vložil lake, 3. Listopad 2015 - 13:31

Pane Anonymous,

většina diskutujících skutečně jsou právní analfabeti. Nevadilo by to, protože i právní analfabet je schopen poučit se, když je mu věc pomalu vysvětlena.

Minusování mých příspěvků má ale jiný důvod: část čtenářů jsou totální právní analfabeti – členové výborů. Upozorňuji na jejich chyby, na neexistující fond oprav, na nesprávné účtování. Na jejich podvody a švindly, kterých se jako členové výborů dopouštějí, když splácení dříve vzniklého dluhu maskují a lživě označují jako budoucí náklady na budoucí opravy (které ovšem nikdy nenastanou).

Představte si hrůzu, kterou zažívá takový neschopný statutár, který zorganizoval v roce 2010 zateplení domu a nikdy dlužníky nevyzval k úhradě jejich dluhu. Teď zjišťuje, že pohledávky SVJ jsou již promlčeny, a že noví nabyvatelé jednotek nemají povinnost nic hradit na sešvindlovaný a neexistující účel.

Minusují me, protože umlčet pravdu nemohou. Minusují mne za to, že těmto právním a účetním analfabetům šlapu na kuří oka. Za to, že píšu jak měli postupovat v souladu se zákony a s pravidly vedení účetnictví. Za to, že poukazuji na jejich chyby, nesprávná označení a kostlivce ve skříni v tolika SVJ.

Právní analfabeti nejsou jen analfabeti. To by asi mlčeli. Oni (jako pan Korky) lžou, až se jim od huby práší. Vydávají rekonstrukci za opravu, technické zhodnocení za pouhé odstranění opotřebení majetku, zálohy za příspěvky, náklad na úvěr pro SVJ za náklad na opravu či zhodnocení domu pro jeho vlastníky. Dluhy bývalého vlastníka vydávají za dluhy nového vlastníka. SVJ(2000) vydávají za převlečené SVJ(2012), a nevadí jinm vůbec, že to zákonodárce přímo vyloučil v § 3028 a 3063 NOZ. Vymýšlejí neexistující fondy oprav a vztekají se, když jsou upozorňováni na to, že nic takového v SVJ není a vlastník není povinen ten nesmyslný účel nic hradit.

Pravdu přece nikdo z nich nechce slyšet. A hlavně nechtějí, aby si pravdu zde přečetli členové jejich SVJ. To by byl mazec!

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.