Změna stanov

Vložil Jar (bez ověření), 21. Říjen 2015 - 21:26 ::

Posílám odkaz na web zmenastanov.cz, nic k tomu nedodávám, jen to, že tato advokátní kancelář nám zpracovala nové stanovy podle NOZ. V našich „nových stanovách“ je např. uvedeno toto:

SVJ spravuje pozemky funkčně související pozemky kolem domu, žádné takové v katastru zapsány nejsou. Naopak, u domu je zapsán pozemek pod domem a na jiném listu vlastnictví jsou další pozemku. Jeden vlastník nyní převedl byt s podílem pod domem, podíly na ostatních pozemcích nikoli, předvedl v praxi, jaká práva spravovat pozemky má SVJ. Dále: „za dodržování domovního řádu nájemcem odpovídá vlastník bytu a hradí škody, které vzniknou jiným vlastníkům“, jinak doslovný opis všeho z NOZu, co se týká bytového spoluvlastnictví, změna názvu atd. atd. Úplně se v návrh stanov vykašlali na pravidla správy domu z Prohlášení vlastníka budovy, umožňují odhlasovat jiný podíl na přispívání na správu domu, jen stále trvají na tom, že předepsaný „příspěvek na správu domu“ se vede v účetnictví jako dlouhodobá záloha, která se vyúčtuje ale nevypořádá, neboť jak chcete vypořádat příspěvek 10Kč/m2 a do stanov se napíše, že výbor může utratit „1000Kč na BJ na jednu akci“, co je akci se neví a činí u nás na 100 BJ 100 000,–Kč. O plánu oprav a údržby ani slovo, jak se vytvoří rozpočet a kdo jej zpracuje a předloží ani slovo.

Máte někdo zkušenost s touto kanceláří?

Telefon neberou.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.