Vložil lake, 21. Říjen 2015 - 13:53

Pabne Werewolfe, nemyslíte si to správně. U SVJ(2000) je zápis do rejstříku bezvýznamný, stejně jako přidělení IČ. Právnická osoba vznikla ze zákona.

Členové statutárního orgánu se ujmou funkce v den, který je uveden ve vylášení voleb, a není-li to stanoveno, pak v den, kdy byli zvoleni. Nejsou-li ovšem dosud zapsáni v rejstříku, pak ten, kdo není seznámen s jejich zvolením, není povinen s nimi jednat jako se zástupci SVJ. To platí pro banku i pro kohokoliv dalšího.

Služby do toho nepleťte. Pokud služby poskytuje družstvo, pak je věcí vlastníků jednotek, aby napřed vypověděli individuální smlouvy s družstvem. Je otázkou, zda SVJ vůbec je schopné ty služby zajistit lépe či levněji. Vy, pane Werewolfe, si nejste jist ani tím jak má fungovat SVJ – zvažte tedy sám, zda jako předseda víte jak má SVJ sjednávat smlouvy s dodavateli a jak poskytovat a rozúčtovat služby odběratelům. Nechci se Vás nějak dotknout, ale řekl bych, že družstvo to má natrénováno mnohem lépe.

Pokud jde o dodavatelské smlouvy mezi družstvem a dodavateli vody, tepelné energie a elektrické energie, do nich není vůbec nic ani vlastníkům jednotek, ani právnické osobě SVJ. Neexistuje důvod, aby taková soukromoprávní smlouva přestala platit jen proto, že kterési SVJ se najednou po letech probudilo a zvolilo statutární orgán.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.