Situace při NEustavení SVJ(2000)

Vložil Werewolf, 13. Říjen 2015 - 19:04 ::

Aktuální situace:
Družstvo Rozvoj vlastnilo vše, r.2009 rozdělilo vchod o 24 bytech na jednotky prohlášením vlastníka. R. 2010 vziklo SVJ ze zákona. Protože družstevní nájemci převádějí byty postupně, v momentě vzniku byly vlastníkem Družstvo, vlastník A a vlastník B. Neproběhlo ustavení (nebyl zvolen statutární orgán). Družstvo tedy vykonávalo fuknci SO podle §9/9 ZoVB (vlastník, jehož podíl činil více jak polovinu podílu). Nyní je jeho podíl 45%, a proto vyzvalo předsedu samosprávy ke shromáždění na ustavení.

co říká zákon
Pokud dále nebude SO zvolen, podle §9/9 vykonávají dále funkci SO vlastníci, kteří se stali členy v době vzniku. To u nás znamená tedy Družstvo, člen A a člen B.

realita?
Ptám se, co to znamená ve skutečnosti??? Co to přesně bude pro vlastníky A a B obnášet? Co se v reálu změní? Jsem jediným kandidátem na předsedu. Chci umět odpovědět na otázku "Když budeme platit víc (kvůli odměně), proč bysme vůbec něco měli měnit? Když to fungovalo doteď, proč by to nemohlo fungovat i nadále bez Vás?"

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.