Usnesení shromáždění dle bodů pozvánky

Vložil Nataša, 8. Říjen 2015 - 12:54 ::

Dobrý den, žádám o příspěvky všechny znalce tohoto portálu. Dle pozvánky na shromáždění a to bodů, které se týkaly:

  • 1)návrh výše a účelu krátkodobých záloh na správu domu
  • 2)návrh výše a účelu dlouhodobých záloh na správu domu, platba dle

    spoluvlasznického podílu.

Podle zápisu ze shromáždění-

Výsledek usnesení shromáždění bod 1)

Shromáždění souhlasí, aby se z krátkodobých záloh na správu domu hradily náklady na bankovní poplatky, pojištění domu, společnou elektřinu, revize, odměna statutárnímu orgánu, odměna správce domu, rezerva na drobné opravy do 3.000Kč. Dále vlastníci požadují, aby se všichni vlastníci bytů podíleli na nákladech hrazených z krátkodobé zálohy ve stejné výši, tak, jak to bylo prováděno doposud a ne dle spoluvlastnických podílů.

Výsledek usnesení shromáždění bod 2)

Shromáždění souhlasí, aby se zavedly dlouhodobé zálohy a z těchto záloh hradily náklady související s výměnou vodoměrů( cca 700Kč na byt, realizace za 1 rok), zpracování PENB (cca 15000 za celý dům, realozace 1rok) a rekonstrukce elektroinstalace (cca 120000 Kč, realizace za 5 let). Dále vlastníci požadují, aby se všichni vlastníci bytů podíleli na nákladech hrazených z dlouhodobé zálohy va stejné výši a ne dle spoluvlastnického podílu.

Usnesení bylo schváleno potřebnou nadpoloviční většinou přítomných vlastníků. Přítomných vlastníků pro hlasování dle spoluvlastnických podílů – 60,9% Jsme SVJ(2000), v našem bytovém domě je 13 bytových jednotek a 2 garáže. Chystám se podat na SVJ žalobu pro nedodržení §15 zákona 72/1994 Sb. Prosím o radu, jak v tomto případě co nejpřesněji formulovat předmět žaloby. Všem děkuji.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.