Vložil Vladyn, 30. Září 2015 - 13:01

Termíny v zákoně „DO KDY“ znám. Ptal jsem se, co dělat pokud svou povinnost splní „PO“ tomto termínu. Jestli to je ještě relevantní. Ptám se na situaci, co nebyla na tomto fóru řešena. Jestli mám ty dny počítat do doby než to splní, nebo pouze do 31.8. V našich stanovách není nic co by se odchylovalo od zákona o ZoSL. Na usnesení se to taky neřešilo. Před platností ZoSL se služby účtovali dle m2. Výbor předpokládá, že dokud si neodsouhlasíme změnu, tak v tom bude pokračovat „dokud nás smrt…“ :-). Já mám za to, že ZoSL, toto změnil a je to na lidech, pokud si neodsouhlasí změnu, což se nestalo.

Tedy ještě jednou poprosím o info.

  1. Mám tuto lhůtu počítat pouze do 31.8. a pak žádat o vrácení záloh? Nebo to mám spočítat až do skutečné doby což je 23.9.
  2. Co s tím, pokud vyúčtování bude správné třeba 31.10.2015 Bude to mít nějaký vliv na žádost o vrácení zaplacených záloh, nebo ne. Ptám se proto, že mou reklamaci za rok 2013 vyřešili v červenci 2015. Psal jste o tom, že dokud není správné, tak nemá právo zadržovat prostředky. Mám teda zrušit žádost o vrácení záloh za rok 2013, když vyůčtování vypracovali až po 2 letech? Žádné zálohy mi nevrátili. Budu psát zápočet.

Děkuji za rychlé info.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.