Vložil Vladyn, 30. Září 2015 - 11:07

Termín 31.8.2015 uplynul a já bych se rád zeptal p. Lakeho na návod co dál.

V úvodu jsem se ptal ohledně pokuty 100 Kč/den. Odepsal jste"až do dne, kdy Vám rozúčtovatel tyto skutečnosti doloží." Na určité věci odpověděl 23.9.2015. Což je ale po termínu 31.8.2015 Mám tedy brát období pouze do 31.8.? Tudíž všechno co bylo po tomto termínu je pro mě už nepotřebné protože zákon říká „do 31.8 v roce“?

Jak si vysvětlit teda tohle? „• Dotaz: „Můžu po 8/2015 opět požádat o vrácení záloh za rok 2014?“ • Odpověď: To nevím. Rozhodující je jaká byla dohodnuta lhůta pro konečné vypořádání přeplatků a nedoplatků podle § 7 odst. 3 zákona. Marným uplynutím této nejzazší lhůty Vám vznikne právo požadovat vrácení všech zaplacených záloh, neboť uplynula lhůta, do kdy nejpozději Vám mohl rozúčtovatel Vaše zálohy zadržovat. Povinnost uhradit poskytovateli částku za dodané služby pochopitelně zůstane nedotčena.“

Žádná odchylka dohodnuta nebyla. Píšete, že si můžu požádat o vrácení záloh, ale kdyby někdy v budoucnu vystavili řádné vyúčtování, tak to musím zaplatit? nevadí, že termín 31.8. už uplynul?

Momentální stav je, že mi 23.9. byly doručeny další „podrobné“ dokumenty, které potřebuji ke kontrole ale vyúčtování nové nepřišlo. Pořád obsahuje obsahové chyby, jako např. služby nejsou na osoby ale m2, dále ve vyučtování nejsou ZAPLACENÉ ale pouze předepsané zálohy, ohledně tepla nebyly použity žádné koeficienty polohy… Co teda napsat do žádosti o vrácení zaplacených záloh? Stačí pouze to, že dle ZoSL mělo být vyúčtování do 31.8. a protože stávající „jediné, které jsem obdržel“ vyúčtování vykazuje formální i obsahové chyby a proto není řádným dle ZoSL?

Pak jak napsat žádost o 100Kč? Stačí zmínit, že " Na reklamaci vyúčtování jste neodpověděli do 30 dnů, ale až po 51 dnech a proto chci 21*100. (odpověď na reklamaci byla, že všechno znova prošetří a pak se mi ozvou…) nic víc…

Pak do 31.5. měly být doklady, ale ty nejzákladnější, teda vyúčtování tepla na byty, ze kterého bych vyčetl, že nejsou např žádné koeficienty polohy jsem obdržel až 23.9. Jak teda počítat pokutu. Od 1.6. do 31.8. nebo do 23.9.? Myslím, takto podrobný návod by se hodil více lidem.

Děkuji za práci kterou odvádíte, moc si toho cením a věřím, že nás, kteří přemýšlí a ptají se bude pořád více.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.