Schodišťová sedačka

Vložil Petr Čáp, 29. Červenec 2015 - 8:25 ::

Dobrý den,

jsme SVJ založené před rokem 2013. Shromáždění vlastníků jednotek si odhlasovalo, že postavíme novou pojízdnou sedačku na schody. V domě není možné stavět výtah, proto sedačka. Odhlasovalo se i kterou z održených nabídek chceme realizovat.

Není to změna vnitřního uspořádání, stavební úpravy jsou minimální, jde spíš o instalaci technického zařízení. Zatím se nahlasovalo o tom, jak se to zaplatí, stavba není zahájena, není podepsána žádná smlouva atd.

Protože jsme vznikli již dávno, soudím, že a společné vlastnictví se vztahuje ZOVB a nikoli NOZ.

Vzhledem k tomu, že se hlasovalo stoprocentně pro vybudování sedačky, není otázka „NOZ nebo neNOZ“ bezpředmětná?

Je sedačka „nová věc“ a bude tedy nutná změna Prohlášení vlastníka jednotek?

Pokud ano, mohou vlastníci nepodepsat nové Prohlášení a tím se z vybudování vyčlenit? Co by to znamenalo? Nebyli by vlastníky, nemuseli by platit, ale taky ani ne jezdit? Nebo musejí podepsat všichni, aby to šlo realizovat?

Co by se stalo, pokud by nedošlo k dohodě o výši financování za jednotlivé byty za situace, že se stoprocentně odhlasovalo vybudování? Vedeme nelehkou diskusi zda platit z fondu oprav (tedy vlastně podle velikosti podílů) či podle patra.

Všem děkuji za pomoc, jaký bude další správný postup.

Petr

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.