bourani nosne steny uvnitr bytu jednoho z vlastniku

Vložil Marek (bez ověření), 9. Červenec 2015 - 16:37 ::

Dobry den,

rad bych v kratkosti prodiskutoval moznosti reseni situace v nasem dome. Jeden z vlastniku by si rad proboural dvere v nosne zdi uvnitr sveho bytu. Jsme SVJ (2002). V dome probiha intenzivni diskuze, jestli k takove akci potrebuje pro stavebni povoleni souhlas vsech ostatnich vlastniku (nosne zdi jsou v prohlaseni vlastnika definovany jako spolecne vlastnictvi) nebo napr. souhlas pouze kvalifikovane vetsiny. Nase stanovy predpokladaji hlasovani 3/4 vetsinou pritomnych vlastniku o vecech, ktere jsou soucasti prohlaseni vlastnika a zaroven 100% souhlas vlastniku v pripade podstatnych zmen spolecnych casti domu. Nejsem si jisty, jestli je pripadne bourani nosne zdi podstatnou zmenou.

Zaroven si dokazu take predstavit moznou argumentaci, ze probouranim zdi a vytvorenim dveri si de fakto zvetsi podlahovou plochu sveho bytu na ukor spolecnych casti domu a tim padem by se asi melo zmenit prohlaseni vlastnika a vubec prepocitat vlastnicke podily v dome. V takovem pripade by take predpokladam asi bylo treba 100% souhlasu vlastniku.

Nemel by nekdo k dispozici nejaky nazor, dekuji Marek

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.