Advokát lže

Vložil Anonymous, 26. Červen 2015 - 9:04 ::

V návaznosti na

http://www.portalsvj.cz/…vit-advokata

bych se ráda zeptala, co dělat v situaci, kdy advokát opakovaně lže. Je proti tomu nějaký prostředek, a nebo se naopak jedná o běžnou pracovní metodu advokáta?

    Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

    Vložil Lež (bez ověření), 26. Červen 2015 - 12:07

    Kdo lže, ten vyhraje.

    Vložil souhlasící (bez ověření), 26. Duben 2019 - 8:46

    Mnohokráte mi text této písně byl životní oporou. A ikdyž se zdá, že příspěvek-odkaz RadkaV zde nepatří, tak opak je pravdou. Hezký víkend.

    Vložil Norma (bez ověření), 26. Červen 2015 - 9:18

    Advokátů je jako hnoje, když nevyhovuje, tak vyměnit. Můžete oznámit Advokátní komoře, ale musíte to dokázat.

    Vložil ČAK (bez ověření), 26. Červen 2015 - 10:35

    Instalatér: Hradí se po opravě, nedokáže-li věc řešit, nehradí se. Pokud při objednané opravě způsobí instalatér škodu, škodu nahradí.

    Advokát: Hradí se předem, bez ohledu na to, zda advokát má či nemá v dané oblasti dostatečné znalosti a schopnosti věc řádně řešit. Pokud při objednané právní službě („opravě“) způsobí advokát škodu, dostane za to zaplaceno.

    Je třeba rozlišovat!

    Vložil Core (bez ověření), 25. Duben 2019 - 20:34

    Jediný kdo tu lže jste vy.

    a teď jak to je doopravdy, jo?

    1. Co si s advokátem sjednáte, to máte. Pokud s ním sjednáte, že budete platit jen za úspěšný výsledek sporu a on na to přistoupí, tak platíte jen za úspěch ve sporu. Málokterý advokát ale na takovou věc přistoupí samozřejmě, protože soudy jsou nevypočitatelné.
    2. Není pravda, že advokát si může lhát jak chce. Naopak, na práci advokáta se vztahuje zákon o advokacii, zkuste ho otevřít a uvidíte, jaké má povinnosti. Dále tzv. PRAVIDLA PROFESIONÁLNÍ ETIKY A PRAVIDLA SOUTĚŽE ADVOKÁTŮ ČESKÉ REPUBLIKY, což je stavovský předpis vydaný Českou advokátní komorou. V něm je výslovně zakázáno advokátovi uvádět vědomě nepravdivé informace (čl. 4 odst. 3). Pokud to advokát poruší, zahájí s ním ČAK kárné řízení, může dostat pokutu, může mít pozastavenu činnost, nebo může být rovnou vyškrtnut.
    3. Není pravda, že advokát není odpovědný za své pochybení. Advokát odpovídá za škodu, kterou způsobí jako kdokoli jiný. Ještě více než kdokoli jiný, podle § 2950 věty první občanského zákoníku hlásí-li se někdo jako příslušník určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu nebo jinak vystupuje jako odborník, nahradí škodu, způsobí-li ji neúplnou nebo nesprávnou informací nebo škodlivou radou danou za odměnu v záležitosti svého vědění nebo dovednosti. Od toho jsou všichni advokáti povinně pojištěni přinejmenším na částku 6 000 000 Kč.
    Vložil Quido (bez ověření), 25. Duben 2019 - 21:42

    Core,

    už jste něco na advokátovi vymohl?

    Volby prohlížení komentářů

    Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".