Co potřebuji k probourání zdi paneláku (vytvoření dveří na ulici)

Vložil klp (bez ověření), 9. Červen 2015 - 13:30 ::

Dobrý den, potřebuji poradit s následující situací – chci koupit přízemní byt v panelovém domě a eventuálně jej rekolaudovat na nebytový prostor, to ale není předmětem dotazu. Chci vybourat nosnou zeď, abych vytvořil vlastní dveře a nemuseli zákazníci chodit běžným vchodem a zvonit na zvonek (vchod se samozřejmě uzamyká).

Vím, že musím na stavební úřad, navíc pozemek pod panelákem patří městu, vč. trávníku u domu, takže buď budu muset žádat o odprodej trávníku, abych si mohl udělat schod a pěšinku přes trávník napojit na chodník, nebo s městem uzavřu nájemní smlouvu (prodej nebo nájem by asi muselo schvalovat zastupitelstvo). Na úrovni města jsem všechny odbory oběhl a neměl by být problém.

Jenže jsem narazil na možný problém, že probourání neschválí pověřený vlastník (který si navíc účtuje za schválení poplatek, ale to je jiná) – pověřeným vlastníkem je bytové družstvo. Dům se zateploval a asi souhlasy nevydává, nebo to bude velmi těžké. Nebo si dá podmínku schválení stavební firmy a bude mi to muset dělat „prověřená“ stavební firma, možná firma, která dělala zateplení, protože tam má ještě záruku. Tady je velká neznámá.

A teď se dostávám ke své otázce – potřebuji vůbec souhlas pověřeného vlastníka? Prtože panelák patří spoluvlastníkům (jde o 400 jednotek, je to velký panelák), takže by asi mělo probourání zdi a vytvoření dveří schválit shromáždění SVJ? Nebo potřebuji podpis každého spoluvlastníka – to je asi nesmysl?

Nebo jak to celé je?

Děkuji a omlouvám se za poněkud laicky položený dotaz.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.