Společné části SV- balkóny

Vložil Anonymous, 27. Květen 2015 - 14:05 ::

NOZ 2014 zákon č.89/2012 Sb.

Mám dojem, že NOZ 2014 §1160 je v příkrém rozporu s dobrými mravy,je neústavní,odporuje etickému kodexu a Listině základních práv a svobod.Nedostatkem právní kultury nezájmem poslanců,MMR a MS zbavuje tento zákon odpovědnosti za obohacování některých vlastníků bytů na úkor ostatních.
Citace NOZ 2014, Část třetí, Díl 4, Oddíl 5– Bytové spoluvlastnictví, Pododdíl 1-Společné části § 1160 (2) Společnými jsou…stavební části včetně jeho hlavních konstrukcí …to platí i v případě, že se určitá část přenechá některému vlastníku jednotky k výlučnému užívání.
Každý byt má svoji tržní hodnotu,pořizovací i prodejní.Nad­standartní byty s balkóny a terasami jsou značně dražší a žádanější.Dle výše zmíněného zákona dochází ke sponzorování těchto bytů vlastníky ostatních bytů,kteří tuto luxusní příslušnost svého bytu nevlastní.
Řešením by snad byl naléhavý právní zájem.

Listina základních práv a svobod: čl. 4(1)Povinnosti mohou být ukládany na základě zákona…jen při zachování základních práv a svobod. čl. 9(1)Nikdo nesmí být podroben nuceným pracím nebo službám. čl.11(1)…Vlastnické právo všech vlastníků má stejný zákonný obsah a ochranu. čl.11(3)…Vlas­tnictví zavazuje(nevy­vazuje).Nesmí být zneužito na újmu práv druhých…

V našem domě je 13 bytů s balkóny a terasami a 4 byty bez tohoto luxusu.Přitom je finančně zajišťují a mají zakázáno je užívat-nemají přístup.Toto vyčlenění hrubě porušuje etický kodex a může mít nedozírné následky nejenom v sousedských vztazích,ale i v případných neuvážených jednáních takto poškozených a vydíraných vlastníků bytů.Jsou tzv.zatlačeni do rohu.Jako obvykle,pak na řešení může být již pozdě? zdraví Petr Barák

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.