Vložil Petr, 21. Květen 2015 - 10:39

Tazatel by si měl nejdříve najít zákon o veřejných vodovodech a příslušné vyhlášky a jejich přílohy. Dotaz patří mezi ty, kdy tazatel nic neví, nezeptal se výboru a správní firmy, o raději se zeptá na portálu, o jakou vyhlášku či zákon (dle tvrzení výboru či správní firmy), se asi jedná.

Dle mne se směrná čísla vztahují na veřejný vodovod (vodní dílo) a použijí se v případě, že nelze odečíst na fakturačním vodoměru.

V zákoně 274/2001 § 2, odst 7 „Vnitřní vodovod je potrubí určené pro rozvod vody po pozemku nebo stavbě, které navazuje na konec vodovodní přípojky. Vnitřní vodovod není vodním dílem“.

§ 17 odst. 8 „Odběratel si může na svůj náklad osadit na vnitřním vodovodu vlastní podružný vodoměr (např. pro byt, ubytovnu, prodejnu, výrobnu, pronajaté prostory). Odpočet z podružného vodoměru nemá vliv na určení množství provozovatelem dodané vody“

Můj závěr je, že pokud se použijí směrná čísla na podružné vodoměry, tak náměr na podružných (s použitím směrných čísel) může být nakonec vyšší než náměr na fakturačním vodoměru. Jak by to výbor a správní firma vyluštili potom ?

Nevím, zda 20 m3 je ve vyhlášce (přesněji její příloze), která se k zákonu o veřejných vodovodech vztahuje (to už mne nebavilo hledat), či zda to mají jen ve stanovách.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.