Členský podíl v SBD

Vložil Evík, 23. Duben 2015 - 13:30 ::

Prosím Lakeho o radu.
Jako vypravitelce pohřbu mi byl notářem vydán nepatrný majetek zůstavitele. Mezi tento majetek patří také základní členský vklad u stavebního bytového družstva. V usnesení soudu se dále praví, že okruh dědiců nebyl soudem určován a že nejsem zůstavitelovým dědicem. Dotčené stavební bytové družstvo přihlásilo v dědickém řízení svou pohledávku což jsou dlužné členské příspěvky zůstavitele. Dále zažádalo soud o určení, kdo z dědiců zdědil členství v SBD. Dlužné členské příspěvky jsou dnes již vyšší než členský vklad zůstavitele u stavebního bytového družstva. Byt, jenž byl dříve se členstvím v SBD spojen je již roky zapsán v katastru nemovitosti na vlastníka (není totožný se zůstavitelem). Prosím o radu jak se mám dále s tímto usnesením soudu, popasovat.?
Vypořádat se s SBD a doplatit za zůstavitele dlužné členské příspěvky i když nejsem dědicem členství v SBD., ale jen vypravitelkou pohřbu ? Příjde mi to divné leč asi to není nemožné. Zrovna tak mi ale přijde možné i to, že mi SBD bude muset vydat členský vklad zůstavitele a pohledávku po něm odepsat, neboť členství zůstavitele úmrtím zaniklo a dědice soud pro nepatrný majetek zůstavitele neurčoval. Vím, že na tomto portálu najdu odpovědi z oblasti života v SVJ leč věřím, že mi někdo poradí i s tímto. Prosím Lakeho o radu pokud může. Díky Evík

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.