Vložil lake, 3. Květen 2015 - 8:04

Pane flexi,

jsem rád, že netrváte na evidentně nesprávném tvrzení, že povinnosti vlastníka plynoucí z ročního vyúčtování musí být zakotveny ve stanovách.

Ohledně podmínek pro plnění závazku Vás odkážu na část NOZ o splnění závazku. Viz § 1791 NOZ, a dále § 1958 NOZ pokud jde o čas plnění. Že k tomu nejsou potřebné ani stanovy, ani usnesení shromáždění nemusím prokazovat. Jste to Vy, kdo by musel prokazovat, že v některém zákonu je uvedena taková výjimka.

Pokud jde o zálohy, pletete si je s dosud nesplatnými pohledávkami. Záloha je záloha, konečná úhrada je konečná úhrada. Hrazení záloh na služby spojené s užíváním bytů je samozřejmě soudně vymahatelné, a to i bez podmínky, kterou jste nesprávně uvedl: „… jedine pokud je jasne, radne uvedena jejich splatnost ve stanovach anebo Usneseni Shromazdeni SVJ.“.

Ustanovení § 4 odst. 1 zákona č.67/2013 Sb. ukládá příjemci služeb zákonnou povinnost hradit zálohy na tento účel. Jeho platební povinnost je tedy nezávislá na tom, zda k tomu je něco uvedeno ve stanovách, či v usnesení shromáždění. Pokud tvrdíte něco jiného, jste to opět Vy, kdo by musel prokazovat, že Vaše verze je uvedena v některém zákonu.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.