neschválená instalace kabeláže datové sítě

Vložil Václav Kadlec, 17. Duben 2015 - 14:48 ::

Dobrý den, v našem SVJ si 6 vlastníků z celkového počtu 32 svévolně zajistilo připojení k internetu prostřednictvím nejmenovaného operátora, a to odhadem před ca 10–12 lety.

Tento provedl napojení domu na své rozvody z kolektoru skrze energokanály v budově do elektro rozvaděčů na schodištích před bytovými jednotkami, a následně do bytových jednotek samotných (klasický 8-podlažní panelák).

Do objektu jim „zřejmě“ umožnil přístup někdo z připojených vlastníků.

O této skutečnosti nebyl výbor ani shromáždění informováno. Zjistili jsme až dle závad z revize elektro, která informuje o nesprávném umístění jakési datové kabelové instalace v elektrorozva­děčích.

Dotazuji se, kdo je vlastníkem elektrorozvaděčů v prostoru schodiště. ČEZ, SVJ nebo vlastníci bytových jednotek do něj připojeni?

Dále se dotazuji, zda je nutné aby tuto instalaci schválilo shromáždění. Výbor SVJ předpokládám tuto kompetenci nemá.

Nakonec se dotazuji, jak máme na shromáždění postupovat – myslím že v případě neochoty instalaci odstranit ze strany připojených vlastníků, nebo instalaci neschválí příslušné kvórum nám zbyde pouze jediné východisko – obrátit se na soud.

Děkuji za pomoc (nebo názor)

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.