Vložil Zmatený pronajímatel (bez ověření), 25. Únor 2015 - 14:44

Nájemnice bydlí v bytě od 1.11.2014 (=počátek nájmu), nevím, jak sociálce dokládá říjen z celého čtvrtletí (v říjnu ještě bydlela jinde).

Z mého bytu tedy doloží jen náklady za listopad a prosinec?

A pak bude žádat v dubnu za I. čtvrtletí (leden-březen), v červenci za II. čtvrtletí (duben-červen) atd.?

V červenci už budu mít vyúčtování od SVJ za období listopad-prosinec, takže případné přeplatky by jí vzali z příspěvku na bydlení z II. čtvrtletí?

Pochopil jsem princip správně?

(Jediný problém, že jsem majitelem bytu od listopadu a elektřinu a plyn z bývalého majitele na mě přepsali až v lednu, takže za elektřinu a plyn dostanu vyúčtování až v roce 2016. To asi bude sociálka řvát = teda pokud jim budu nucen svoje vyúčtování dát – smlouvy na plyn a elektřinu jsou moje, nepřepisoval jsem je na nájemnici.)

Nicméně, čemu nerozumím, jak by sociálka rozpočítávala přeplatek nebo nedoplatek z vyúčtování od SVJ, eletrárny a plynárny, když by nájemník v bytě bydlel jen od 1.11.2014 a přeplatek za celý rok za služby by činil 6000 Kč, za plyn 400 Kč a elektřinu 1200 Kč. (V případě, že bych byl majitelem bytu po celý rok a vyúčtování by tedy bylo za celý rok.) Vzoreček výpočtu by byl takto? 6000+400+1200 / 12 * 2 = 1267 Kč přeplatek připadající na nájemnici.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.