Vložil lake, 24. Únor 2015 - 20:00

Pane Pronajímateli, nájemnice Vás tahá za nos.

  • Nejste povinen mít na nájemní smlouvě ověřený podpis.
  • Pokud je výše záloh v nájemní smlouvě uvedena a rozepsána v Kč, nejste povinen k tomu nic dalšího dodávat.
  • Nejste povinen shánět nějaký tajemný „evidenční list“.

V případě, kdy v nájemní smlouvě je uveden paušál za služby (služby se v tom případě nájemci nevyúčtují), má pronajímatel tuto povinnost podle zákona č. 67/2013 Sb.:

Na žádost příjemce služeb má poskytovatel služeb povinnost vystavit pro účely sociálních dávek poskytovaných v oblasti bydlení podrobný rozpis paušální platby s vyčíslením jednotlivých položek za zúčtovatelné služby.

Pokud to není Váš případ, pak platí nájemní smlouva s předpisem záloh. Nájemnice má tedy vše ve smlouvě. Že částky uvedené ve smlouvě skutečně platila, doloží úřadu ona sama složenkami nebo výpisy ze svého bankovního konta. Dále předloží úřadu své vyúčtování a zaúpočítá si uhrazené nedoplatky či přijaté přeplatky tam uvedené.

Do svých nákladů na bydlení si nájemce započítává:

… odpovídající náklady na bydlení spojené s bytem. Započítávají se i částky tvořící náklady na bydlení, které byly v tomto kalendářním čtvrtletí zaplaceny jako záloha nebo byly v tomto období doplaceny, a to i za období delší než je kalendářní čtvrtletí, za které se náklady na bydlení zjišťují. Byla-li v období kalendářního čtvrtletí, za které se náklady na bydlení zjišťují, vrácena částka jako přeplatek na nákladech bydlení, snižuje se částka nákladů na bydlení v tom kalendářním čtvrtletí, kdy k vrácení částky došlo, a to i v případě, že vrácená částka byla za dobu delší než toto kalendářní čtvrtletí. 

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.