Vložil petrsv, 24. Únor 2015 - 13:41

Nejsem odborník na sociální dávky, nicméně pár drobností:

  1. Evidenční list = předpis plateb. U nás tomu říkáme Evidenční list, jinde tomu říkají Předpis plateb, jinde třeba ještě jinak. Jde jen o názvosloví, které však není zákonem nikde předepsané. Bohužel, věřím tomu, že některému úředníkovi to bez přítomnosti právníka nevysvětlíte.
  2. Vyúčtování – SVJ má povinnost dodat vám ho do konce dubna. Podle mě je to šibeniční termín už pro samotné SVJ, natož potom pro pronajímatele, který na základě toho udělá vyúčtování nájemníkovi. Chtít toto do konce února je nesmysl. Zkuste si od SVJ vyžádat písemné potvrzení, že vyúčtování za rok 2014 zatím není zpracované, třeba to úředníkovi bude stačit. Mělo by, protože z prstu si ho nevycucáte.
  3. Elektřina a plyn – úředníkovi by měl stačit předpis záloh na další období – zkuste mu to podsunout.

Boj s úředníkem jakéhokoliv úřadu je vždy nejistý. Každý úředník se může chovat jinak a chtít jiné dokumenty. Toto platí o celé státní správě, ať už jde o Rejstřík SVJ nebo sociálku. Napadá mě ještě jedna možnost – neměla ta vaše nájemnice v minulosti nějaké problémy se sociálkou? Trochu mi to totiž přijde, že úředník má podezření na podvod. Jako, že jste se s ní spolčil, nasadil si vysoké nájemné a chcete ždímat sociálku na dávkách.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.