dodatečná výměna oken

Vložil koblizek, 23. Únor 2015 - 14:54 ::

Dobrý den

V roce 2012 jsme si v našem SVJ odsouhlasili výměnu oken. Měli jsme od firmy nabídku na výměnu oken v celém domě (16 byt. jednotek). 2 bytové jednotky však výměnu odmítly, tak nám firma udělala novou cenovou nabídku a podle té se okna měnila. Do usnesení jsme dali, že pokud někdo výměnu nechce, zůstanou mu peníze ve fondu oprav do budoucna, až okna bude měnit.

Do smlouvy s firmou na okna jsme si nechali dát ustanovení o tom, kolik činila původní CN na 16 bytů a že tedy rozdíl mezi touto nabídkou na 16 bytů a současnou na 14 bytů bude částka, která se rozpočítá na 2 byty, které okna neměnily. Chtěli jsme tím zamezit situaci, aby až jednou budou měnit okna ty 2 byty, aby nemohla celková částka ve výsledku překročit částku v nabídce pro celý dům a ostatní tak nedopláceli na to, že 2 byty okna nevyměnily.

Nyní se jeden člen, rozhodl okna vyměnit a zjistil, že by podle tohoto musel doplácet velkou částku ze svého, tak požaduje po shromáždění stejnou částku, na kolik vyšla tehdy výměna oken stejného bytu dle cenové nabídky pro 14 bytů. Řešili jste někdy někdo takovouto situaci? Na jakou částku by měl mít dotyčný nárok?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.