Jak zvolit kontrolní komisi nebo revizora bez bodu na programu shromáždění? Jde to?

Vložil VJ (bez ověření), 5. Únor 2015 - 15:05 ::

V našem SVJ máme ve stanovách orgán kontrolní komise nebo revizora, tento orgán však historicky není obsazen (nikdy nebyl) – máme jen obsazen domovní výbor, což je zvláštní orgán ze stanov, který je ve stanovách definován jen jako pomocný orgán pověřeného vlastníka a nemá žádné pravomoci, fakticky prodloužená ruka pověřeného vlastníka. Chtěl bych sám kandidovat, protože pověřený vlastník mi odmítá umožnit nahlédnout do dokumentace SVJ a pokud budu revizorem (myslím, že o členství v kontrolní komisi nikdo jiný zájem mít nebude, takže by byl zvolen jen revizor), budu mít více pravomocí než obyčejný vlastník. V únoru se má konat shromáždění a já v prosinci poslal žádost na adresu sídla SVJ a pro jistotu v kopii na vědomí pověřenému vlastníkovi (což je právnická osoba) a ještě jsem to poslal emailem (na email pověřeného vlastníka, protože SVJ email nemá), aby na program shormáždění zařadil volbu kontrolní komise nebo revizora. Teď přišla pozvánka a v pozvánce tento bod není.

Moje žádost byla řádně doručena – adresoval jsem SVJ na adresu sídla, a aby nedošlo k vymlouvání, že svolavateli nic nepřišlo, tak i v kopii pověřenému vlastníkovi. V případě SVJ byla obálka vhozena do schránky po 10 dnech (použil jsem na poště koupenou obálku se zeleným pruhem, která to umožňuje), v případě pověřeného vlastníka se vrátila dodejka podepsaná – tam normálně převzali.

Co můžu dělat? Pokud se nepletu, nemůžu na začátku shromáždění navrhnout, aby do programu byl přidán bod Volba kontrolní komise nebo revizora, protože pak by mohl výsledek volby napadnout vlastník, který se shromáždění neúčastnil. Jakým způsobem ale přimět svolavatele, aby do programu tento bod zařadil?

Nebo co jiného mohu udělat?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.