Vložil lake, 1. Únor 2015 - 15:52

Pane Franto, co jste našel ve vyhlášce nejsou srozumitelná a použitelná pravidla pro rozúčtování. Je mi líto, že to nedovedete rozeznat. Zákon č.67/2013 Sb. vyžaduje výslovně, aby se rozúčtovalo podle pravidel, obsažených v celostátně platném právním předpisu.

Vyhláška č.372/2001 Sb. je takovým předpisem pouze pokud rozúčtujete podle započitatelných podlahových ploch. Existuje v ní také nějaký rámcový neurčitý a nesrozumitelný popis postupu rozúčtování spotřební složky, avšak použitelná pravidla toto nejsou.

Pravidla musí vždy obsahovat jednoznačný algoritmus. To ohledně rozúčtování podle indikátorů/ka­lorimetrů ve vyhlášce nenaleznete. Proto není splněna podmínka uvedená v § 6 zákona č.67/2013 Sb.. Vyhláška samotná není oním právním předpisem, na který se zákon odvolává.

Přijdete na to na samém počátku, pokud se pokusíte podle vyhlášky rozúčtovat. Na počátku narazite na to, že vyhláška neurčuje jednoznačně rozdělení základní a spotřební složky. A dokud si nestanovíte k tomu nějaké pravidlo, nemůžete v rozúčtování postupovat dál. Na totéž narazíte při určení koeficientů (které to jsou a jak se mají používat???) a při dodatečných korekcích při překročení přípustných rozdílů (jak se mají ty výsledky zkorigovat, jak se má k tomu upravit výpočtová metoda???).

Možná, že v SVJ tazatelky taková pravidla mají, ale samotná vyhláška to určitě není.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.