Vložil FrantaF, 1. Únor 2015 - 15:24

V „Rozúčtování pro Božku“ mi nešlo o řešení problému našeho SVJ a moje věta o ujednání, vychází z vašich slov „bylo nepochybně dosaženo souhlasu všech“. Já bych spíše usuzoval, že výbor vlastníky neinformoval, jinak by to paní věděla.

Podobně radíte i nyní svojí větou: „Tvrdíte-li, že rozúčtujete „podle vyhlášky“ pak jediná srozumitelná a určitá pravidla, která naleznete ve vyhlášce, jsou rozúčtovat podle započitatelných podlahových ploch“. Já však vím, že v odstavci 3 § 4 je uvedeno „Spotřební složku rozdělí vlastník mezi konečné spotřebitele úměrně výši náměrů měřičů tepelné energie nebo indikátorů vytápění s použitím korekcí a výpočtových metod, které zohledňují i rozdílnou náročnost vytápěných místností na dodávku tepelné energie danou jejich polohou“. Vy tomu rozumět nemusíte, stejně jako paní Milada. Stačí, že je věta srozumitelná těm, kteří rozúčtování provádí.

Vaše rada by měla spíše doporučit vlastníkům, aby žádali po výboru informaci, zda nějaká pravidla jsou a zda poskytují vlastníkům informace pro kontrolu dodržování vyhlášky, včetně zohlednění polohy bytu. FrantaF

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.