Vložil hagi, 14. Leden 2015 - 16:07

Nejsem ani účetní ani právník, takže se asi nevyjadřuji správně.

Zkusím popsat celkový problém. V roce 2006 si SVJ vzalo úvěr (vlastníci souhlasili) na opravu domu spojenou se zateplením, výměnou oken. Úvěr ve výši cca 5 mil. korun. Do dnešního dne je splátka úvěru rozúčtovávána mezi aktuální vlastníky jednotek. Když někdo z původních vlastníků byt prodal, nedošlo k žádnému vypořádání ani převodu závazku na nového vlastníka. V domě se platí zálohy na správu domu ve výši 28 Kč/m2 a z těchto pěněz je mimo jiné splátka úvěru hrazena.

Až v srpnu 2014 se objeví první vlastník, který odmítá platit úvěr, který si nevzal. (Byt zakoupil v dubnu 2013). Do té doby to nikoho, bohužel, ani nenapadlo.

Výroční zpráva o hospodaření vždy obsahuje informace o veškerých platbách a jejich účelu a vždy je zmíněn stav úvěru a kolik bylo splaceno.

Dotazy: Jestliže nový majitel třeba od roku 2008 do současnosti zálohy na správu ve výši 28Kč/m2 platí a ví, že dům má úvěr z roku 2006, může najednou začít platit méně a argumentovat, že to není jeho úvěr? Neprojevil placením záloh souhlas s jejich využitím? A pokud se to za souhlas dá považovat, kde je časová hranice? Už zaplacením první takové zálohy vyjadřuji souhlas s tím, co se s pěnězi děje?

Doufám, že jsem se vyjádřil jasněji. Pokud ne, tak se omlouvám. Další informace rád doplním. Za veškeré odpovědi jsem vděčný.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.