Vložil Jar (bez ověření), 14. Prosinec 2014 - 15:20

Na mé bytové jednotce, píše účetní, také je evidováno cosi:

  • v první větě se píše, že k mému bytu „je evidována pohledávka x Kč, která vznikla v důsledku nepřesného hrazení záloh v roce 2014“

( ano, odmítla jsem platit položku „fond oprav“, protože žádné opravy naplánovány nemáme, již v minulosti jsem do něj vložila 50 000, hradí se z nich cokoli, co koho zrovna napadne, navíc máme plán oprav ve smysli " příštích 10 let nebude třeba provádět žádné opravy, zvlášť jsou placeny všechny revize, odměna statutárů a správce atd.) Takže se musím asi zeptat, má-li SVJ pohledávku, jak se bude o té zaplacené pohledávce účtovat po jejím uhrazení, závazkem SVJ vůči mně se asi nestane, takže pápá sbohem dalších 10 000!

Nebylo by načase, aby i domy spoluvlastněné skupinami osob povinně z zákona tvořily jakýsi FO, určený k opravám domu, peníze na údržbu a opravy, na které se prost nesahá? Když si parta absolventů současných soukromých univerzit myslí, že dům pojištěný na 200 mil. starý 5 let, plochá střecha, 5 výtahů, VZT atd. nebude dalších 10 let potřebovat žádné opravy, tak to je opravdu k zbláznění.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.