Kontrola účetnictví loňského roku

Vložil Valdstejn, 5. Listopad 2014 - 21:25 ::

Dnes jsem se vydal do účetní firmy, dozvědět se za co byli v loňském roce utraceny moje peníze, v podpaží jsme měl knihu od Ing Klainové, která se zabývá vedením účetnictví SVJ a v kapitole Vypovídající schopnosti účetnictví pro na straně 123 se dočíst, cituji:

„Protože účetní výkazy obsahují souhrnné informace, ptejme se na podrobnosti. Ty se dají zjistit z předvahy účtů obsahující analytické účty jednotlivých druhů záloh. Ale ani tyto informace nestačí. Vyžadujme informace o pohledávkách a závazcích SVJ členěné podle jednotlivých vlastníků.“

Z přeloženého vyúčtování bylo patrno, že náklady loňského roku byli řekněme pro zjednodušení za mé jednotky 80.000 Kč a moje otázka zněla na rozpad:

Prosím, řekněte mi, kolik z této částky dělá investice za nový výtah. Prosím, řekněte mi, kolik z této částky dělá právní služby. Prosím, řekněte mi, kolik z této částky dělá vodovodní rozvody. Prosím, řekněte mi, kolik z této částky dělá oprava fasády.

Odpověď účetní firmy byla:

  • NEŘEKNEME
  • TO VÁM NEMUSÍME POČÍTAT
  • SI TO ZKUSTE SPOČÍTAT SÁM
  • TO PO NÁS NECHTĚJTE VĚDĚT

Já nadále trval na to, že mě to zajímá a oni trvali na tom, ať opustím jejich kancelář a s tím jsem se rozešli. Na co byli moje peníze použité jsem se nedozvěděl, mám si to vytáhnout z došlých faktur sám, jestli o to tolik stojím :-/

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.