Vložil X (bez ověření), 24. Září 2014 - 8:47

Tak jsem konečně dostal dlouho požadované vyúčtování dlouhodobých záloh, zatím za rok 2013. Je rozděleno na 2 části: tvorba a čerpání. Na začátku je počáteční zůstatek, pak následuje 12× záloha a záloha celkem. Tato čísla odpovídají mé předepsané záloze, ačkoliv jsem ji vloni neuhrazoval. To ovšem z tohoto lejstra nelze zjistit. Pak následuje asi 20 poměrně drobných položek čerpání a čerpání celkem. Na závěr je můj zůstatek na konci roku, který je roven počátečnímu zůstatku plus celkové zálohy minus celkové čerpání.

Z tohoto „vyúčtování“ je tedy zřejmé, že je vše v nejlepším pořádku. Proč tedy po mně výbor chce doplatit dlužnou DZO i s úrokem z prodlení, když mi správce právě poslal vyúčtování, ze kterého žádný dluh neplyne.

Mám takové tušení, že správce mé vyúčtování vyhotovil ze souhrnného vyúčtování mechanickým vynásobením všech částek mým podílem, přičemž se v části „tvorba“ jedná o předepsané zálohy.

Můžete mi vysvětlit, jak takovéto účtování odráží věrný odraz skutečnosti. Všimněte si, že není ani uvedeno, že se jedná o předepsané zálohy a nikoliv o přijaté zálohy. Správně to může fungovat jen v případě, že všichni poslušně a pravidelně platí. Pak přijaté zálohy = předepsané zálohy. S neposlušností se tak nějak nepočítá.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.