Vložil Jenda 1 (bez ověření), 23. Září 2014 - 20:20

Pane Lake, neměňte prosím své příspěvky po jejich zveřejnění. Pokud se spletete, dejte to prosím do jiného příspěvku. Každý jsme omylný a čtenáři to jistě pochopí.

Do svého příspěvku jste doplnil celý druhý odstavec i s otázkou ve druhém odstavci. O soudním vymáhání se nebavíme. Tak daleko ještě nejsme :-)

Jsem rád, že přiznáváte, že vlastník má povinnost zaplatit zálohu. Dokonce máte „papír“, kterým jste schopen tuto povinnost doložit u soudu. Výborně. Teď jde ještě o to dodržet zákon o účetnictví, které má odrážet věrný obraz skutečnosti. A skutečností je, že, jak jsem v souladu s Vámi prokázal výše, vlastník má povinnost zaplatit zálohu danou předpisem záloh. Pokud tato skutečnost v účetnictví nebude, tak prostě není dodržen zákon o účetnictví (který samozřejmě dobře znáte). A to je zároveň část odpovědi na Váš dotaz, co je smyslem tohoto účtování. Je to tedy dodržení zákona o účetnictví v první řadě. A ve druhé řadě i možnost kdykoliv pohledem do účetnictví zjistit, který vlastník svoji povinnost platit zálohu splnil a který nikoliv.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.