Závěrečný dotaz k opravě balkonů

Vložil Flink, 23. Srpen 2014 - 8:04 ::

Dobrý den,

Mr. Lake jednou odpověděl k dotazu jak financovat opravy balkonů,které dle Prohlášení vlastníka jsou součástí bytů, takto :

„Vybrané zálohy na správu domu nelze použít na jiný účel, než ten ke kterému byly vybrány. Můžete si ovšem odhlasovat vrácení části záloh všem vlastníkům jednotek. Postačuje k tomu nadpoloviční většina přítomných vlastníků na shromáždění. Vrácenou částku pak může každý vlastník použít jak je mu libo: na zájezd na Mallorku, na nákup lízátek a karamel, nebo na opravu svého balkonu.“

Dobrý nápad. Pokusíme se ho aplikovat v našem SVJ. Zajímavé by bylo ovšem vědět, zda hlasováním na shromáždění můžeme docílit toho, že těm, kterým se bude opravovat balkon, jejich peníze nedojdou na jejich účty, ale na speciální účet k tomu zřízený a spravovaný výborem SVJ, z kterého se pak bude financovat oprava všech balkonů najednou vybranou firmou. Tímto bychom rádi zamezili situaci, že někteří vlastníci balkonů později cuknou ze záměru a peníze skutečně použijí na zaplacení zájezdu na Mallorku.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.