Převod vlastnictví bytu v domě bez SVJ a přechod/převod minulých závazků

Vložil David Zapletal (bez ověření), 21. Červenec 2014 - 11:06 ::

Dobrý den, koupil jsem byt do osobního vlastnictví v domě, který má 16 bytových jednotek z nichž 4 jsou v OV, zbytek vlastní družstvo. Právní účinky vkladu 30.12.2013, zapsáno 01/2014. Předchozí vlastník zaplatil z kupní ceny dluh družstvu, který mu byl vyčíslen. V domě není založeno SVJ!!!

Nahlásil jsem v souladu s NOZ sebe jako jediného vlastníka, souhlasil jsem se zálohami na energie, platbou za vedení účetnictví atd. a předložil číslo na SIPO. Bylo mi řečeno, že mám zaplatit 481 Kč a přijít za týden. Zaplatit jsem odmítl s argumentem, že nejsem člen družstva, povinnost informovat správce vychází ze zákona a přijetí informace je bezúplatné a v neposlední řadě náklady na správu domu mají být účtovány stejně všem a jsou započítány v měsíční platbě za vedení administrativy. Zaslal jsem tedy informaci o sobě jako novém vlastníku ještě emailem a požádal o sdělení výše záloh na služby. Opakoval jsem to po měsíci, bez reakce. Neplatím.

Otázka : V domě vloni proběhla rekonstrukce a pravděpodobně družstvo si vzalo úvěr a splátky úvěru započítává do „plateb do fondu oprav“ … Myslím si, že mám povinnost podílet se na opravách domu provedených po 30.12.2013, že na mne žádný dluh nepřešel ani nebyl převeden a požaduji vyúčtování provedených oprav bez splátek za úvěr. Pokud by se měl tvořit fond na budoucí opravy, pak se souhlasem všech vlastníků (nikoliv členů družstva) a s tím, že prostředky zde mnou uložené jsou do provedení opravy mé. Nebo založit SVJ. Volal mi právník družstva a zdá se, že má názor odlišný … Mám tam někde chybu v úvaze, než to dám svému právníkovi? Děkuji :)

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.