Jak se zbavit fondu oprav

Vložil Jak (bez ověření), 31. Květen 2014 - 10:13 ::

V našem SVJ se bohužel roky vybírá FOND OPRAV (cituji z evidenčního listu) na mojí BJ konkrétně 1500 Kč/měsíčně. Letošní schůze se nezúčastnil dostatek osob a tak nebyly schváleny žádné opravy na letošní rok. Využil jsem situace a poslal doporučený dopis, že když již byli všechny plánované opravy uskutečněny a nové nejsou schválené, ať mi předloží vyúčtování FONDU OPRAV.

Vyúčtování jsem neobdržel. Napsal jsem tedy druhý doporučený dopis, že jelikož nejsou již žádné nové akce na opravu našeho domu schálené, není tedy nutné platit FOND OPRAV a poslal jsem SVJ nový EL, kde jim sděluji, že nadále budu platit vodu, elektřinu, režii, vše, kromě FONDU OPRAV.

Následovala výměna názorů s výborem, naznačující že si právní důsledky svého jednání ponesu sám ke své tíži, čehož jsem se nezalekl a hodlám čestně stanout před soudem a hájit svůj názor, že když nejsou schváleny žádné opravy do budoucnosti, není třeba na ně skládat žádnou zálohu.

Pane Lake je to správný postup?

Jak se domoci vyúčtování FODNU OPRAV? Brání se tím, že tento fond se nikdy nevyúčtovává (to by pak nebyla záloha) a zůstává v rezervě na opravy, které se teprve budou schvalovat…

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.