Jde to k Vrchnímu soudu - NOZ kontra ZoVB - argumentace p.Lake

Vložil JdekVS (bez ověření), 20. Březen 2014 - 9:34 ::

Pane Lake,

Dne 18.3.2014 jsem obdržel usnesení Krajského soudu. Jsem členem společenství s právní subjektivitou, které vzniklo před mnoha lety. V roce 2013 proběhlo shromáždění v souladu s §9(8) ZoVB. Shromáždění svolal původní vlastník budovy, bylo usnášeníschopné, přítomen byl notář, schváleny byly (s nepatrnou modifikací) vzorové stanovy, byl zvolen 3-členný výbor společenství. Společenství není do dnešního dne zaregistrováno v příslušném rejstříku (to ale s mým sporem nesouvisí, já jsem napadl přijaté usnesení, žaloba byla podána před 1.1.2014).

Usnesení Krajského soudu je velmi stručné, dle mého názoru nepřezkoumatelné. Avšak z toho mála, co je v něm uvedeno, se podává, že soud ignoruje náš vznik a argumentuje v podstatě tím, že dle NOZ právnická osoba vzniká až zápisem do rejstříku a že proto vlastně naše společenství nemůže vůbec existovat a to, co bylo před 1.1.2014 je dnes již nepodstatné. Vlastním meritem se nezaobíral.

V odvolání je nutno prokázat, že společenství již vzniklo dle ZoVB, i když není doposud zaregistrováno v příslušném rejstříku. V odvolání postavím několik otázek, které mají dle mého názoru po právní stránce zásadní význam.

Neztotožňuji se sice s Vaší argumentací, že „stará SVJ“ se řídí do dnešního dne ZoVB. Jsem ale ochoten převzít i Vaši argumentaci, a to tak, že Vaše argumenty nezměním. Navrhnu Vrchnímu soudu, aby se navíc vypořádal i s argumentací, že SVJ(2000) se dodnes řídí ZoVB. Rozhodnutí lze očekávat tak do půl roku. Uveďte v tomto vláknu svoji argumentaci pro to, že SVJ(2000) se dodnes řídí ZoVB a já ji pomocí myši (copy/paste) přenesu jako jeden z argumentů v odvolání. Napište to ale opravdu tak, aby to mohlo bez úprav odejít k soudu, pokuste se zdržet emotivního hodnocení tvůrců NOZ.

Pokud této možnosti nevyužijeme (odvolání jde k VS), nemůže být Vaše argumentace ani potvrzena, ani vyvrácen. Já sám takto argumentovat nebudu, ale zajímalo by mne, jakými argumenty by Vaši argumentaci vyvracel VS. Rozhodnutí odvolacího soudu na tomto portálu samozřejmě zveřejním.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.