Podíl na revitalizaci domu zaplacený před pěti lety

Vložil Dana F., 23. Leden 2014 - 12:35 ::

Před pěti lety jsme hotově zaplatili svůj podíl na opravě domu. Nyní po nás předseda SVJ chce, abychom se podíleli na splácení úvěru SVJ s ostatními vlastníky, kteří svůj podíl před pěti lety nezaplatili a tudíž si SVJ muselo vzít úvěr na zaplacení zbylé částky za opravu. Vše (hotovostní platby vlastníků i úvěr pro nezaplativší vlastníky) bylo tenkrát na shromáždění řádně odhlasováno a schváleno. Budeme mít opět schůzi, kde jedním z bodů je, cituji:

„c. Hlasování o podílu na úvěru Raiffeisen stavební spořitelna vlastníci kteří složili zálohu“

Předseda k tomu připsal komentář, že když se na schůzi odhlasuje, že platit budou i vlastníci, kteří „složili zálohu“ před pěti lety, tak zkrátka platit budou všichni. My jsme ovšem žádnou zálohu nesložili, my jsme zaplatili celý svůj podíl na opravě hotově a do úvěru jsme nešli. Nevíte někdo, který zákon se tohoto problému týká – pět let po zaplacení máme začít platit něco, co už jsme jednou zaplatili?

Dana

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.