Vložil lake, 11. Leden 2014 - 13:53

1. Zateplení stavby je stavební úpravou podle Stavebního zákona. Konkrétně Vám odpoví stavební úřad.

2. Vy snad nemáte projekt? A podle čeho tedy oslovené firmy zpracovaly své cenové nabídky?

3. Míníte nejspíše průkaz energetické náročnosti budovy (PENB). Tím bych se ale zabýval až po skončení zateplovací akce. Záleží na tom ve kterém roce vznikne pro dům povinnost nechat vypracovat PENB.

5a. Neexistuje nic, co by se nazývalo "povinný příspěvek na opravu, správu a údržbu domu 20 Kč/m2". Předpis takového neurčitého příspěvku je absolutně neplatný pro neurčitost. Pletete si zřejmě zálohy a příspěvky. Vlastník hradí buď příspěvek na správu (v konkrétní výši na náklady konkrétní již zafinancované akce), nebo hradí zálohy na správu, a to pouze na ty náklady, které bude nutné vynaložit v příštích měsících a následujících letech. Požadujete od vlastníků neurčité platby bez právního důvodu. Doporučuji, aby je nehradili. A SVJ si v tom musí udělat pořádek ještě před zateplováním a čerpáním bankovního úvěru.

5b. Neexistuje žádná "povinnost vlastníka splácet úvěr", jestliže SVJ vlastníkovi žádný úvěr neposkytlo. Pokud SVJ nějaký úvěr vlastníkovi poskytlo, je dlužníkem samozřejmě pouze on. Tedy ten, kdo úvěrovou smlouvu se SVJ podepsal. Na něm SVJ vymáhá jako věřitel dlužnou částku. Nemá to naprosto žádnou spojitost s tím, zda dotyčný je či není vlastníkem jednotky v domě.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.