Vložil lake, 11. Leden 2014 - 13:23

1. Kopie zápisů ze schůzí shromáždění
Viz vaše stanovy. Pokud máte stanovy vadné a není v nich uvedeno jak se vlastník má dozvědět o přijatých usneseních, pak soudím, že pro něj nejsou platná ani závazná, dokud mu výbor či pověřený vlastník nedoručí zápis.

2a. Fond oprav
Pokud snad SVJ nějaký fond má, není jeho navýšení spojeno s žádnou povinností vlastníka jednotky. Takže mu to může být úplně jedno. Teprve až shromáždění schválí vlastníkům povinnost skládat konkrétní zálohy na konkrétní nutný účel správy, začne to být zajímavé i pro něj.

2b. Neposlali jste mu zápis?
Opět platí to, co je uvedeno ve stanovách o informování vlastníků jednotek. Není-li uvedeno nic, je výbor či pověřený vlastník povinen sdělit vlastníkovi jednotky jaká povinnost mu vzniká na základě usnesení (obdobně viz § 15 odst. 2 ZoVB). Dále je výbor či P.V. povinen na žádost vlastníka doložit svá tvrzení a požadavky, např. zápisem ze shromáždění, prezenční listinou, schváleným plánem oprav, finančním plánem SVJ atd.

3. Dopisy
Nevíme o co jde. Věřitel (SVJ) má povinnost na výzvu dlužníka sdělit mu důvod platby. Způsob sdělení viz vaše stanovy. Nemáte-li to upraveno stanovami, pak to mohl stanovit dlužník ve výzvě. Neexistuje však zákonná povinnost právnické osoby odpovídat písemně na každý písemný dotaz či podnět.

4. Doručovací adresa
Oznámil SVJ změnu doručovací adresy písemně. SVJ je povinno se tím řídit. Můžete samozřejmě doručovat i osobně kdekoliv adresáta zastihnete.

5. Podivné chování
Viz štítek "obtěžování".

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.