Kdo tedy vládne?

Vložil dobrota, 7. Leden 2014 - 19:36 ::

Dobrý den. Prosím vás o pomoc při řešení či schválení dané situace.

V červnu 2013 byl na schůzi nájemníků řádně zvolen nový výbor. Ze starého jsem tam zůstal pouze já (Modrý) a z řadového člena jsem se stal předsedou. Naopak předseda (Žlutý) byl „sesazen“ na řadového člena výboru. Druhý a zároveň poslední člen výboru, písemně odstoupil a byl nahrazen volbou (Černý).

Měsíc po volbě jsme se domluvili, že Žlutého nahradíme dalším člověkem (Červený) z domu, protože Žlutý bydlí daleko od domu a nemá na věci kolem správy domu vůbec čas. Na bytovém družstvu mi řekli, že stačí písemný dodatek ke schůzi, kde budou uvedeny volby jednotlivých spoluvlastníků, tzn. to, zda s Červeným souhlasí či ne. A že se to může udělat ještě před zápisem do obch. rejstříku. Důležité je, že Žlutý souhlasil, neměl s odstoupením problém.

Mezitím, než se všichni domluvili, nám ta samá osoba na byťáku řekla, že to takto nejde, že musí být nová schůze a volba. Ta se uskutečnila, kde byl tedy pan Červený oficiálně zvolen a Žlutý odstoupil.

A nyní moje otázka, kdo tedy má pravomoci, když nový výbor, zvolený v červnu, tzn. Modrý, Černý a nyní Červený nejsou zapsáni v obch. rejstříku, ale na schůzích zvoleni byli?

Díky moc

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.