SVJ - možnost financovat výměnu oken z přeplatků za služby

Vložil Jana (bez ověření), 31. Prosinec 2013 - 16:25 ::

Hezký den,

ráda bych se zeptala, zda má někdo zkušenosti s podobným případem. V našem SVJ je plánována kompletní rekonstrukce, která rovněž počítá s výměnou oken. Zhruba tři čtvrtiny bytů mají okna již vyměněna (vlastníci těchto bytů si výměny zajišťovali a platili individuálně). Zbývající okna mají být vyměněna před začátkem zateplovacích prací s tím, že si jejich výměnu opět uhradí sami vlastníci (výměna bude prováděna firmou objednanou SVJ spolu s výměnou oken společných prostor).

Otázka zní – výbor SVJ ví v současné době alespoň o 2 bytech (vlastnících), kteří nebudou schopni kvůli své finanční situaci výměnu oken zaplatit a ani nejsou ochotni vzít si půjčku. Padl návrh, že by výměna oken těchto 2 vlastníků byla zaplacena z FO s tím, že by se částka, kterou by SVJ vlastníkům „půjčilo“, postupně vybírala zpět prostřednictvím zadržených přeplatků za služby. Je tento postup možný? (viz v normálních případech nutnost poskytnout vyúčtování a přeplatky vracet + otázka „legálnosti“ půjčky z FO). Pokud ano, jak dále postupovat?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.