výklad stanov - svolání mimořádné schůze a odměny

Vložil Michal SVJ (bez ověření), 28. Listopad 2013 - 23:21 ::

Zdravím vás, situace v našem SVJ se vyhrocuje a zdá se, že se nemůžeme dohodnout na základních formulacích ve stanovách, proto prosím o radu:

V našich stanovách se vyskytuje formulace upravující svolání mimořádné schůze: „Shromáždění musí být svoláno též, požádá-li o to s uvedením návrhu pořadu jednání nejméně takový počet členů společenství, kteří mají alespoň jednu čtvrtinu všech hlasů, a to do 30 dnů od doručení této žádosti“ Jak uvedené větě rozumíte?

*) shromáždění (schůze) musí být svoláno do 30 dnů od podání návrhu.

**) shromáždění (schůze) musí být svoláno do 30 dnů od podání návrhu s tím, že tento termín je závazný pouze pro akt svolání schůze, nikoli pro její termín, tj. samotná schůze se může konat třeba za 2, 3, 5… x měsíců/let…

1. Pokud náš výbor volí variantu b), která dle mého názoru odporuje zdravému (a doufám, že i právnickému) rozumu, jak by bylo možné se bránit? Resp. je formulace v uvozovkách nejednoznačná a připouští více výkladů?

2. Jak je to s hlasováním o výši odměn členů výboru? Ve stanovách máme zakotveno: „Do výlučné působnosti hlasování shromáždění náleží rozhodování o..... stanovení výše odměny členů výboru nebo pověřeného vlastníka“. Je možné o odměnách hlasovat standardním způsobem jako o jakémkoliv běžném bodu v programu (tj. většina bere), nebo je třeba např. notáře, nebo jiných procedur, jak tvrdí náš výbor…? Díky.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.